Sydlangeland

– masser af trækfugle, hatbakker, oldtidsminder og vildheste!
Lørdag d. 10. november – 2018, kl. 08.00 til 20.00

Sydlangeland danner, ligesom Gedser på Falster, en af landets sydvendte odder, som i efterårsmånederne er opsamlingssted for flokke af trækkende duer, ænder, gæs, rovfugle og småfugle. Fuglene samler sig omkring Langelands sydligste spids, Dovns Klint. Her venter de på gunstige vinde, der letter turen over Kielerbugt. Samtidigt foregår et øst-vestgående træk af havænder, hvor især edderfugle, i lange lavtflyvende rækker runder Langelands sydspids på deres rejse fra ynglepladser langt oppe i den Botniske Bugt til vinterkvarterene. Ved Dovns Klint skal vi følge den sidste del af efterårstrækket og kigge efter trækkende og rastende fugle. Vi går en tur ved Gulstav Mose på jagt efter drosler og småfugle. Her bliver der lejlighed til at se Exmore-ponyer, der lever ude året rundt, som en del af naturplejen. På turen til Tryggelev Nor, passeres et af landets flotteste scenerier med flere markante langelandske hatbakker. Aftensmaden spises ved Nørreballe Nor, inden vi vender næsen hjem. En tur til Sydlangeland er en oplevelse for livet.

 Sværhedsgrad: Let – flere busstop samt to vandringer á 1,5 km og 2,5 km ad stier i jævnt terræn.

Program:

07.30 – Opsamling på p-pladsen ved Egå Engsø, Viengevej

08.00 – Opsamling ved Viby Torv, P-pladsen ved kirken!

11.30  –  Dovns Klint – vi tager temperaturen på fugletrækket!

12.30 – Frokost ved Klinten

13.30 – Vandretur omkring Gulstav Mose ved Langelands Sydspids. Mulighed for at se vildheste og havfugle

15.00 – Tryggelev Nor med masser af rastende vandfugle, ænder og gæs.

17.00 – Aftensmad ved Nørballe Nor og et sidste kig på fuglene her!

20.00 – Ankomst Viby Torv

Mindre ændringer af programmet kan forekomme, hvis vind, vejr og fugle ikke følger vores planlægning. Vi vil ligeledes tage hensyn til deltagernes ønsker, hvis det er i flertallets interesse.

Turledere: Naturvejleder og ornitolog Erik Ehmsen og biolog John Simoni. Erik er lokalkendt og har fulgt fuglelivet her i mange år. Han er ligeledes forfatter til bogen ”Havørnenes Danmark”. John er indehaver af firmaet Natours.dk og en engageret formidler og underviser bla. på Kulturhøjskolen. Han står ligeledes for usvigelig sikker kørsel og alt det uforudsete.

Pris for hele turen: kr. 650,- incl. fuld forplejning og drikkevarer!

Følgende er inkluderet i prisen:

  • Bustransport i specialindrettet bus med borde, naturbibliotek, køkken og god benplads. Da der ikke forefindes toilet i bussen, foretages der stop undervejs efter behov.
  • Undervisning og guide.
  • Let morgenmad.
  • Frokost med en øl eller vand.
  • Lidt sødt til eftermiddagskaffen.
  • Aftensmad der består af en gryderet med hjemmebagt brød og drikkevarer.
  • Kaffe/the og dansk vand ad libitum på hele turen. Yderligere øl og vand kan købes i bussen.

Tilmelding: Natours.dk på e-mail natours.dk@gmail.com med oplysning om navn, e-mail, telefonnr. og antal tilmeldinger. Alternativt kan tilmelding ske på mobil 4015 3706. Når tilmelding er modtaget, modtager I en bekræftelse på mail med oplysning om indbetaling og kontonr. Der sælges 36 pladser efter først til mølle princippet. Turen gennemføres ved 20 tilmeldte.

Sidste tilmelding: mandag d. 15. oktober – 2018

Medbring på turen: Udover personlige ejendele medbring kikkert, vind og vandtæt tøj og skridsikkert fodtøj.

Links:
www.langeland.dk (klik på natur)